vineri, 24 iulie 2015

Cum sa gasesti servicii de curatenie


Trebuie sa recunoastem ca uneori lipsa de timp, de energie sau chiar lipsa de interes ne poate duce la locuirea intr-o casa in care curatenie este indoielnica. Nu este nicio rusine, pentru ca secolul XXI nu a intrebat pe nimeni daca mai are timp de curatenie, atunci cand a turnat peste noi avalansa de activitati pe care trebuie neaparat sa le indeplinim, era normal sa taiem ceva de pe lista pentru a avea timp sa mai si respiram. Din fericire exista in prezent sute de firme care ofera servicii de curatenie, pentru ca noi sa nu ne mai simtim vinovati cand ajungem acasa sleiti de puteri si mai trebuie sa mai facem si curatenie.

Daca te-ai gandit o data sau de doua ori la ideea de curatenie platita dar nu ai avut timp sa cauti pe indelete o firma care sa faca asta, ai ajuns unde trebuie. Nu este nevoie decat de cateva minute, pentru a citi sfaturile mele si pentru a intelege exact la ce trebuie sa fii atent atunci cand alegi serviciile de curatenie.

In primul rand trebuie sa te gandesti cand vrei sa iti faca curatenie aceasta firma. Cand esti tu la serviciiu sau cand esti acasa? Daca vrei sa faca curatenie atunci cand nu esti acasa, dar orele tale de lcuru sunt cam incomode pentru ei, trebuie sa cauti o firma care are disponibilitate 24 de ore. Nu este foarte greu, insa trebuie sa ai putina rabdare pana gasesti aceste firme, pentru ca, cel putin in Bucuresti, nu sunt foarte multe.

Odata ce ai indeplinit acest prim criteriu, viziteaza macar site-ul firmei respective, daca nu chiar sediul acesteia. Este important sa le observi pe cat se poate comportamentul, pentru ca asta denota respect si profesionalism daca ti se pare ca se comporta jovial cu tine, atunci poate ar trebui sa mai iei in considerare si alte firme.

Sa zicem ca iti pace sum au vorbit cu tine si nici sediul lor nu arata rau, ba chiar era foarte ingrijit si bine pus la punct. Asta inseama ca sunt atenti la detalii chiar in ”curtea lor” ceea ce inseamna ca vor fi atenti la detalii si la tine acasa.

Acum trebuie sa discuti cu managerul firmei pentru a vedea daca este posibilitatea unei negocieri, sau a incheierii vreunui abonament. Daca acesta este cazul, vei avea posibilitatea sa negociezi pretul serviciilor lor, mai ales daca nu ai nevoie de servicii prea complicate, ci doar de curetanie de intretinere.

Iar daca suprafata nu este foarte mare, ai de castigat, pentru ca si pretul va fi relativ mic. Este important sa vezi daca sunt deschisi la negocieri pentru ca, desi majoritatea firmelor negociaza preturile, s-ar putea sa nimeresti o firma care practica doar tarife fixe.

Trebuie sa iti amintesti sa intrebi daca firma respectiva are asigurare pentru potentialele accidente. Cu cat polita de asigurare este mai mare, cu atat mai bine, bunurile tale vor fi in siguranta. Uneori accidentele se pot intampla fara sa fie vina cuiva, drept pentru carea ceasta polita de asigurare este mai mult decat necesara. Daca vei gasi o firma fara asigurare, mai bine cauta in alta parte. De asemenea, trebuie sa stii ca firmele sunt obligate sa iti arate polita de asigurare, daca le soliciti acest lucru, asa ca nu uita sa o faci.

Un ultim indiciu important care te va ajuta sa alegi servicii de curatenie de calitate este personalul. Daca personalul lucreaza in firma respectiva de mult timp, este un semn de incredere. In majoritatea cazurilor personalul va fi preponderent feminin, insa nu este obligatoriu. Iar daca personalul este pregatit si specializat, atunci firma respectiva are un punct in plus.



Pentru si mai multe informatii folositoare click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu