duminică, 27 septembrie 2015

Tendinte pentru vopsit electrostatic

Inca de acum peste 20 de ani de cand s-a inventat cea mai interesanta metoda de vopsit masini, s-a pus problema culorilor. La inceput, asa cum era si normal, nu erau destul de multe culori, pentru ca paleta coloristica era inca in plina expansiune.

Acum insa, acea era a apus, lasand loc unei altei, la fel de confuzante daca nu si mai si. Asta din cauza ca exista o paleta de culori mult prea mare … exagerat de mare. Totusi, cine stie se isi doreste, ferice lui, pentru ca poate cere exact acea culoare sau acea combinatie de culori. Noi, toti ceilalti care suntem indecisi, dar stim ca ne dorim sa avem o masina frumoasa, ultimul racnet nu avem altceva de facut decat sa ascultam sfatul specialistului, sau sa urmam orbeste tendintele de anul acesta.

Iar daca suntem intr-adevar in pana de idei, putem sa punem in practica tendintele anului viitor care sunt cu siguranta altceva. Daca pana nu demult se punea accent pe nuantele cat mai special – diferite ombre-uri sau efecte special – sclipiri sau accente mate, in prezent se ofera o importanta destul de mare unei culori anume : verde. Da, asa este, verde, in toate nunatele sale de la cele traznite pana la cele metalizate in stilul anilor 60, toate sunt din ce in ce mai folosite si mai solicitate cand vine vorba de vopsit electrostatic. Asa cum era si firesc vopsitoriile s-au conformat si au scos din cuptoare tot felul de piese vopsite in toate nuantele de verde, din cate exista.

O alta tendinta ce ia amploare si in Romania este textura vopselei. Daca pana nu demult toti barbatii isi doreau masini sclipitoare care sa luceasca in lumina soarelui, acum gusturile s-au mai schimbat nitel. Vopeaua texturata este noua tendinta ce devine din ce in ce mai populara. Asta inseamna ca vopseaua mata dar si cea pe care sunt vizibile particulele de vopsea sunt din ce in ce mai appreciate. Astfel poti avea o masina cu aspect prafuit, cu o vopsea care sa reziste si la cele mai serioase zgarieturi si care, in acelasi timp, sa arate foarte elegant. Ori, poti opta pentru vopsit electrostatic cu particule mari de vopsea. Asta inseamna ca masina ta va fi acoperita cu o vopsea zgrumturoasa, in orice nunata vrei tu. Din cauza asemanarii izbitoare, acest tip de vopsea a fost numit coaja de portocala. Desigur, nu este pentru toata lumea, doar cei mai haioasi din fire se pot mandri cu o masina ce seaman cu o portocala verde, sau albastra, sau violet.

O alta parte interesanta a vospitului electrostatic este vopsirea diferitelor piese ale masinii. Daca vopsirea caroseriei a devenit ceva banal, in prezent se vopseste la comanda orice, de la toba de esapament pana la carcasa motorului – doar, doar, va arata masina si mai traznet. Nu judecam pe nimeni, fiecare este liber sa aleaga culoarea care il defineste, poate de aceea am inceput sa vedem pe strada tot mai multe modele de masini unicat. Lasa-ti masina sa vorbeasca pentru tine. Cauta acum tenditele in vopsit electrostatic si transforma-ti imaginea intr-un nou nouta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu