luni, 28 septembrie 2015

Cum scapi de paduchii de cap?

Putine alte conditii si situatii fizice ne pot pune in dificultate in public mai mult decat paduchii de cap. Daca avem nenorocul sa dea peste noi, atunci putem sa sapam groapa vietii noastre sociale.

Asta crede toata lumea, nu-I asa?

De fapt, indiferent de ce crede toata lumea, trebuie sa stiti ca paduchii de cap sunt la fel de batrani ca si noi, pe acest pamant si ca au avut remarcabila capacitate de adaptare la orice mediu drept pentru care nu au putut fi eradicati definitiv, niciodata. Indiferent de remediile pe care omenirea le-a gasit pana cum, niciunul nu a fost destul de puternic pentru a distruge definitiv paduchii de cap. De aceea, daca avem ghinionul sa ”ne intalnim cu ei” trebuie sa aveti in minte cateva remedii rapide care sa va scoata din impas.

Este adevarat, majoritatea celor afectati de aceasta intalnire inoportuna sunt copiii, mai ales cei mici, de varsta gradinitei, pentru ca ei sunt mult mai activi din punct de vedere social decat noi. Sunt obisnuiti sa se joace foarte aproape de prietenii lor, si dupa cum stim deja ca paduchii de cap sunt foarte adaptabili, nu le trebuie mult timp pana sa treaca intr-un cap in altul. De obicei, infestarea cu paduchi se poate observa cam la doua saptamani dupa ce au inceput sa se inmulteasca cand apara mancarimile.

Sansele sunt ca macar o data in viata fiecare dintre noi sa aiba aceasta intalnire dizgratioasa, insa alegerile pe care le avem de facut sunt cele care vor face diferenta. In primul rand avem de ales intre doua tipuri de tratamente, pentru aceasta conditie jenanta: remedii naturiste sau naturale si remedii chimice sau farmaceutice.

Remediile naturale sunt cele cel mai putin invazive si este foarte putin probabil sa dezvoltati reactii alergice la ele, indiferent cat de sensibil ati fi. Totusi, acestea necesita ceva mai mult timp de actiune pentru a avea efectele scontate. In trecut femeile foloseau gazul lampant, pe care il aplicau pe parul uscat si il lasau sa actioneze mai multe ore. Apoi pieptanau parul cu un pieptene special cu dintii desi. In prezent inca se mai foloseste gazul lampant, dar au aparut si retete naturiste compuse din extract de ceai verde, ulei de cocos sau ulei de nuca, printre altele. Acelasi pieptene special este necesar si in cazul acestui tratament, pentru ca il veti folosi pentru a pieptana atent fiecare suvita de par pentru a indeparta ouale. Va trebui sa repetati aceasta aplicare si pieptanare de cel putin 2-3 ori pentru a indeparta orice reminiscenta.

Daca, pe de alta parte, alegeti varianta chimica, atunci sa stiti ca nu aveti nevoie decat de doua aplicari si doua pieptanari pentru a scapa de ”chiriasi”. Solutiile chimice sunt mai puternice, insa nu sunt pentru oricine. Cel mai bine ar fi sa testati intai pe o mica parte din pielea capului si sa lasati sa actioneze pentru ca persoanele cu scalp sensibil pot suferi de alergii. Acordati mare atentie acestui aspect pentru ca este important sa nu compormiteti in niciun fel sanatatea dumeavoastra.

Citeste aici mai multe despre remediile impotriva paduchilor de cap si nu dispera daca se inatmpla sa ai ghinionul sa ii cunosti personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu