luni, 30 martie 2015

O lenjerie de pat nu e niciodata doar o lenjerie de pat

Doamnele si domnisoarele probabil ca inteleg mai bine despre ce vreau sa vorbesc astazi. Somnul pe o lenjerie de pat oribila va fi de cosmar, in timp ce somnul intr-o lenjerie de pat bine lucrata si de calitate va fi un adevarat vis.
Insa acest ghid este potrivit si pentru domnii si tinerii care locuiesc singuri si chiar nu au de gand sa ia in noul lor apartament lenjerei de pat de acasa, cea calcata de mama.
Asadar, pentru toti barbatii care isi doresc confort, trebuie sa puneti mana pe click, si sa vizitati un site de specialitate (pentru ca ma gandesc ca nu doriti sa fiti vazut prin magazinele de cearceafuri din orasul vostru  - desi, daca ma intrebati pe mine, s-ar putea sa va gasiti dragostea prin astfel de magazine) si sa fiti atenti la cateva criterii de baza care va vor ajuta sa alegeti lenjeria perfecta.
In primul rand trebuie sa stiti ca si culoarea conteaza. O culoare prea deschisa si se va vedea si cea mai mica pata, in timp ce lenjeriile prea inchise la culoare se decoloreaza in timp. Mai bine alegeti o lenjerie de pat cu imprimeu simplu,pe care sa-l puteti asorta cu alta piesa a altei lenjerii, in cazul in care se deterioreaza prea tare. Culoarea dormitorului are la fel de mare importanta. Asortati pe cat posibil culoarea lenjeriei la culoarea dormitorului. Nu vreti sa amestecati prea multe stiluri in acelasi dormitor.
Dupa ce v-ati hotarat la o culoare, aveti grija sa fie marimea potrivita. Inainte sa cumparati o lenjerie de pat asigurati-va ca stiti dimensiunea patului dumneavoastra. Pentru ca cearceaful sa fie potrivit, aveti grija sa fie cu vreo 40 de cm mai mare decat patul, altfel veti dormi cel mai probabil pe saltea, pentru ca veti pierde cearceaful prin pat la mijlocul noptii. De semenea, aveti grija la dimensiunea pernelor, sa fie potrivite cu fetele de perne ale lenjeriei. De cele mai multe ori pernele sunt fie patrate fie dreptunghiulare, la asta trebuie sa fiti atenti, domnilor.
In functie de preferinte, ai la alegere doua tipuri de cearceaf; pe langa cearsafurile obisnuite, puteti alege varianta cu elastic, care imbraca mai usor salteaua si nici nu aluneca atat de usor de pe pat. Un alt avantaj al acestui tip de cearsaf este aranjarea mai rapida si mai usoara a patului in fiecare dimineata. Deci ti-l recomand cu caldura pe acesta.
Materialul este la fel de important, mai ales daca va doriti sa nu dormiti singur toata viata. In magazine veti gasi tot felul de lenjerii de pat din bumbac, matase, bumbac satinat, poliester sau chiar fleece. Cel cu care nu veti da niciodata gres este bumbacul, iar pentru ocazii mai speciale puteti alege bumbacul satinat.
Tot la material intra si calitatea sa. Aveti grija sa selectati lenjeria de pat care sa aiba intr 200 si 1000 de fire pe centimetru patrat de panza, dar si cat de lungi sunt aceste fire. Cu cat mai lungi, cu atat mai bine.

In definitiv, pretul este si el foarte important. Cu putin noroc gasiti o lenjerie de calitate la pret acceptabil, pretul nedepasind de obicei 200-300 de lei. Pentru lenjerii mai speciale va trebui sa scoateti din buzunar peste 500 de lei, dar si acelea merita din plin. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu