vineri, 27 martie 2015

Natural versus comercial: piatra de alaun si efectele ei

Piatra de alaun provine din cristale de potasiu de alaun. Cu alte cuvinte este un mineral natural, sub forma de cristal extras din pamant sau mine si are numeroase proprietati benefice pana si industriilor precum cea tipografica, a ingrasamintelor sau prelucrarea pieilor.
Dar sa vorbim despre efectele acestei pietre minune asupra organismului uman si mai exact, efectele ei asupra axilei. Stim deja cum toata lumea cauta sa miroasa frumos si nu-i nimic in neregula cu asta atata timp cat suntem curati si produsele de infrumusetare folosite nu blocheaza functionarea naturala a organismului.

Luam cazul antiperspirantului folosit cu strictete de fiecare om, sau cel putin asa ar trebui, in fiecare zi dupa baie. De ce il folosim? Pentru a preveni mirosul neplacut de transpiratie. Ceea ce nu stiu cu totii e ca transpiratia este ceva natural, este modul organismului de a se detoxifica si daca totul functioneaza asa cum trebuie si folosim haine din bumbac, aceasta nu ar crea nici un disconfort. Rolul deodorantelor din comert care contin si parabeni, este sa mascheze mirosul neplacut prin blocarea porilor. Aceasta blocare este posibila datorita aluminiului folosit in deodorant care este usor absorbit de piele, alaturi de celelalte chimicale, punandu-se astfel in calea transpiratiei. Aluminiul este un produs chimic destul de controversat si exista experimente stiintifice in care s-a demonstrat faptul ca ar fi cancerigen. Simplul fapt ca este un compus chimic obtinut in laborator e destul cat sa ne faca sa ne gandim de doua ori inainte de a avea de-a face cu el. La fel, studiul asupra parabenilor, care sunt conservanti petrochimici a fost atat de concludent si a demonstrat ca s-au gasit in celule canceroase, incat Franta i-a interzis de-a binelea.

Piatra de alaun reuseste totusi sa faca tot ce fac deodorantele din comert si chiar mai mult prin simplul fapt ca este naturala si nu ataca organismul. Prin efectul ei astringent, piatra de alaun trateaza porii cu blandete reusind sa minimalizeze aparitia sudorii fara sa o blocheze in interior. Mai mentionez si efectul antibacterian care-i permite sa fie blanda pana si cu pielea proaspat rasa.
Pentru toti cei care isi doresc acest produs, de o calitate net superioara multor altor produse din comert si care este accesibil sub forma solida si deja ambalat astfel incat sa fie usor de folosit si luat in bagaj, atunci cand este cazul, va sugerez sa vizitati magazinele online care se axeaza numai pe comercializarea produselor din extracte naturale, atent detaliate si pe intelesul tuturor. Va fi o calatorie minunata intr-o lume a esentelor tari tinute in flacoane mici, dar cu puteri nebanuite asupra frumusetii pielii si a starii de bine a organismului si a psihicului.

Piatra de alaun sub forma de antiperspirant este foarte usor de folosit. Ea se aplica pe axila imediat dupa baie, cat pielea este inca umeda si se foloseste pana cand toata umezeala a disparut. Acest deodorant natural nu are miros si nici nu contine alcool sau conservanti iar folosirea lui pe termen lung nu poate decat sa va aduca beneficii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu