duminică, 8 februarie 2015

Riscuri si beneficii pentru inchieri masini

De ceva timp exista pe piata posibilitatea de a inchiria masina pe care ti-o doresti, pe perioade diverse, la preturi diverse in modele diverse.  Ca in orice domeniu exista riscuri si beneficii ce vin odata cu acest serviciu, asa ca am hotarat sa fac o paralela succinta asupra riscurilor si beneficiilor pe care le inchiriezi odata cu masina de la serviciul de inchirieri masini.  La sfarsit te voi lasa pe tine sa decizi daca merita sau nu sa inchiriezi masini, decat sa cumperi una.
Voi incepe cu riscurile, sau mai bine zis, cu crudul adevar la care esti expus atunci cand apelezi la inchirieri masini.  Una din marile probleme ale acestui serviciu este asigurarea. Unele firme platesc asigurare pentru accidente si furturi, insa nu toate. Daca ai ghinionul sa inchiriezi de la o firma care stiouleaza incontract ca esti direct raspunzator de masina respectiva, cu alte cuvinte  orice paguba sau reparatie va fi decontata din buzunarul tau, atunci fii cu ochii in patru, pentru ca poti plati si cu hainele de pe tine.  Clauzele contractelor de inchireri masini pot fi capcane ascunse, asa ca citeste-le cu atentie si asigura-te ca firma de la care inchiriezi plateste asigurarile ce acopera accidentele si furtul.
Un alt  dezavantaj de care te poti lovi atunci cand inchirezi masini poate fi lipsa verificarilor tehnice. Asigura-te ca firma de la care inchiriezi face verificari tehnice dupa ce preia masina de la clientii care le-au folosit. Daca nu faci asta te poti trezi ca este cine stie ce defectiune de care te vor face pe tine responsabil chiar daca tu nu ai nicio vina.  In felul asta vei plati integral costurile reparatiilor, fara sa fie macar vina ta ca s-a fisurat vreun furtun sau ca s-a defectat vreun buton de pe bordul masinii.  Nu iti asuma riscuri  de genul  acesta pentru ca te pot falimenta.
Exista totusi, un mare DAR in tot ceea ce priveste serviciile de inchirieri masini. Acest “dar” incepe de la alegerea firmei potrivite, firma care face reviziile periodice, care isi plateste asigurarea si in acelasi timp nu te face raspunzator de lucruri pe care nu le-ai facut.  Odata ce ai gasit firma de la care sa inchiriezi, cea potrivita, vei vedea ca viata ta se simplifica simtitor. Nu va trebui sa mai stai la coada la ghiseele administratiei publice sa platesti taxele pentru masina.  La fel, nu va trebui sa-ti faci griji ca cineva iti va sparge masina, pentru ca firmele in totalitate corecte sunt asigurate impotriva furturilor si impotriva accidentelor. Mai ales daca tu nu esti raspunzator pentru defectiunea masiniinchiriate, nimeni nu te va obliga sa platesti niciun ban in plus.
Marele avantaj al serviciului de inchireri masini este faptul ca sunt accesibile si ca poti schimba masinile dupa propriul plac, in concordanta cu buzunarul tau.  Poate ca ai o intalnire de afaceri pentru care ai nevoie de o masina luxoasa, care sa transmita mesajul potrivit, sau poate ca peci cu familia in concediu,  la munte sau la mare. Vei putea sa inchiriezi masina potrivita pentru orice ocazie, fara sa fie nevoie sa o numesti masina personala.
Masina potrivita pentru tine nu trebuie sa fie neaparat a ta. O poti inchiria oricand doresti, in schimbul pretului corect care iti asigura confort, siguranta si, bineinteles, utilitate maxima, dupa bunul plac.

Asigura-te ca faci alegerea corecta, si astfel nu va trebui sa-ti faci griji in legatura cu riscurile inchirierii unei masini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu